NIEUWS
PSIconsult Zaandam

Corona COVID 19 Nieuws 24-09-2021

Ook in deze moeilijke periode staan wij uiteraard voor u klaar. U kunt zich dan ook per mail, telefoon of via de website aanmelden voor een behandeling.

In aansluiting op het overheidsbeleid en het groeiende aantal gevaccineerden zijn wij geleidelijk aan weer meer face to face contacten aan het aanbieden. Omdat beeldbellen voor veel mensen ook een prettige manier is gebleken zullen we dat in overleg, waar mogelijk of wenselijk, ook blijven aanbieden.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Ons secretariaat blijft zoals gewoonlijk geopend en bereikbaar van 09:00 tot 12:00. Daarna kunt u berichten inspreken die regelmatig worden teruggeluisterd, of een mail sturen.

Veranderingen psychologische zorg
Er is is veel veranderd aan de regels voor psychologische zorg. Zo heet de eerstelijns psychologie tegenwoordig Generalistische Basis GGZ. Bovendien wordt er niet meer vergoed per gesprek, maar per behandeltraject. De diagnostiek ligt voor een deel bij de huisarts, die de patiënt met een voorlopige diagnose doorverwijst. De vergoeding vindt plaats op basis van de definitieve diagnose van de psycholoog en de eigen bijdrage is volledig vervallen. Lees meer op de pagina kosten.

Verwijsbrief belangrijker
Om de behandeling door de psycholoog vergoed te kunnen krijgen, is een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts nodig. Heeft u geen verwijsbrief? Dan kunnen we u uiteraard ook helpen. U betaalt de kosten dan echter volledig zelf.

Online aanmelden
Cliënten kunnen zich online aanmelden via deze website. Na ontvangst van de aanmelding nemen wij altijd binnen twee werkdagen contact op voor een intakegesprek.
naar het aanmeldingsformulier

EMDR
Steeds meer cliënten weten Psiconsult te vinden voor een EMDR behandeling. Deze behandeling is gericht op het verwerken van nare, ingrijpende gebeurtenissen en ervaringen. EMDR combineert reguliere therapeutische technieken met ritmische stimulatie van de hersenen, bijvoorbeeld d.m.v. oogbewegingen. Hierdoor wordt de verwerking van nare ervaringen bespoedigd. De behandeling is uitgebreid onderzocht en is bewezen effectief.