NIEUWS
PSIconsult Zaandam

Corona COVID 19 Nieuws 01-09-2020

Ook in deze moeilijke periode staan wij uiteraard voor u klaar. U kunt zich dan ook per mail, telefoon of via de website aanmelden voor een behandeling.

In aansluiting op het overheidsbeleid zullen wij voorlopig onze consulten zoveel mogelijk via telefoon en via beeldbellen laten verlopen. Voor uw en onze veiligheid zal alleen in overleg face to face contact plaatsvinden.

Bij al lopende behandelingen neemt uw psycholoog contact met u op over wanneer en hoe de gemaakte afspraken plaats kunnen vinden. Wij begrijpen dat als bijvoorbeeld andere gezinsleden/kinderen ook noodgedwongen thuis zijn het niet altijd makkelijk is om privacy te creëren. We zoeken dan samen naar een oplossing en een geschikt moment.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Ons secretariaat blijft zoals gewoonlijk geopend en bereikbaar van 09:00 tot 12:00. Daarna kunt u berichten inspreken die regelmatig worden teruggeluisterd, of een mail sturen.

 

Veranderingen psychologische zorg
Er is is veel veranderd aan de regels voor psychologische zorg. Zo heet de eerstelijns psychologie tegenwoordig Generalistische Basis GGZ. Bovendien wordt er niet meer vergoed per gesprek, maar per behandeltraject. De diagnostiek ligt voor een deel bij de huisarts, die de patiënt met een voorlopige diagnose doorverwijst. De vergoeding vindt plaats op basis van de definitieve diagnose van de psycholoog en de eigen bijdrage is volledig vervallen. Lees meer op de pagina kosten.

Verwijsbrief belangrijker
Om de behandeling door de psycholoog vergoed te kunnen krijgen, is een verwijsbrief van de huisarts of bedrijfsarts nodig. Heeft u geen verwijsbrief? Dan kunnen we u uiteraard ook helpen. U betaalt de kosten dan echter volledig zelf.

Online aanmelden
Cliënten kunnen zich online aanmelden via deze website. Na ontvangst van de aanmelding nemen wij altijd binnen twee werkdagen contact op voor een intakegesprek.
naar het aanmeldingsformulier

EMDR
Steeds meer cliënten weten Psiconsult te vinden voor een EMDR behandeling. Deze behandeling is gericht op het verwerken van nare, ingrijpende gebeurtenissen en ervaringen. EMDR combineert reguliere therapeutische technieken met ritmische stimulatie van de hersenen, bijvoorbeeld d.m.v. oogbewegingen. Hierdoor wordt de verwerking van nare ervaringen bespoedigd. De behandeling is uitgebreid onderzocht en is bewezen effectief.

Terugkoppeling
Psiconsult
heeft standaard op twee momenten in het behandeltraject contact met de huisarts:
- bij de aanvang van de behandeling, om hem/haar te laten weten dat het traject is gestart
- na afsluiting van het traject, wij zenden hem/haar dan een kort eindverslag
De verslaglegging naar de huisarts gebeurt uitsluitend als de cliënt daarvoor toestemming heeft gegeven. Zo nodig vindt tijdens de behandeling telefonische afstemming of overleg met de huisarts plaats. Ook dit gebeurt uitsluitend met toestemming.