ERVARINGEN
bij PSIconsult

jeugdpsycholoog hielp mijn kind uit isolement
"Onze dochter werd steeds somberder en trok zich meer en meer op haar kamer terug. Eerst dachten we dat het de puberteit was, maar er bleek meer aan de hand te zijn. Bij Psiconsult zijn we erachter gekomen dat ze een laag zelfbeeld had en daardoor onder andere moeite had haar sociale contacten te onderhouden. Zich terugtrekken was gemakkelijker. Dankzij de jeugdpsycholoog gaat het nu een stuk beter met haar. Haar zelfvertrouwen is terug, ze is weer blij met zichzelf en de somberheid is verdwenen. Nog steeds zit ze graag op haar kamer, maar dan met vrienden."

trauma aangepakt dankzij burn-out
"Een aantal jaren geleden kwam ik in een zware burn-out terecht. Het bleek dat een ingrijpende gebeurtenis in mijn jeugd een posttraumatische stress stoornis (PTSS) had veroorzaakt, waarvan ik me niet bewust was. Psiconsult heeft me eerst geholpen bij het overwinnen van de burn-out, zodat ik weer aan het werk kon. Daarna hebben we de PTSS aangepakt, onder meer met behulp van EMDR. Zo heb ik de gebeurtenissen uit mijn jeugd een plaats kunnen geven en heeft het trauma plaatsgemaakt voor acceptatie. Ik zit honderd keer beter in mijn vel!"

drank maakte mij kapot
"Voor je het weet, zit je zo diep vast in je verslaving dat er bijna geen weg meer terug is. Op een gegeven manier lukte het gewoon niet meer te functioneren in het dagelijks leven. Via verslavingszorg kwam ik terecht bij Rene Heijt. Met zijn rustige en weloverwogen therapie zijn we er samen achter gekomen waar mijn verslavingsgedrag vandaan is gekomen en hoe ik ermee om kan gaan. Ik spreek Rene nog steeds op gezette tijden, en dat steunt me enorm. Ik ben al bijna drie jaar nuchter..."

vertrouwen kwijt
"Ik was het vertrouwen kwijt in mezelf en de mensen om mij heen. Een vriend adviseerde mij in gesprek te gaan met een psycholoog. Je eigen gedrag is immers vaak ook van invloed op anderen. Ik had verwacht dat ik na het eerste gesprek bij Psiconsult totaal gebroken zou zijn, maar integendeel. Ik voelde me begrepen en energiek. Met zijn rustige, maar duidelijke werkwijze heeft Rene Heijt mij in vijf sessies anders laten kijken naar het gedrag van mijzelf en dat van anderen. Die spiegel heeft geholpen. Inmiddels sta ik vol vertrouwen in het leven en ook volgens mijn omgeving ben ik een ander mens geworden."

angstig
"Sinds mijn vroege jeugd ben ik bang voor spinnen en andere kruipende beestjes. Te overzien, maar de laatste jaren kwamen daar andere angsten bij. Dat werd zo erg dat ik uiteindelijk niet eens meer over straat durfde. Toen begreep ik dat het zo niet verder kon. Bij Psiconsult heb ik geleerd dat er een diepere laag zit achter al die angsten en samen hebben we die stukje bij beetje afgepeld. Ik heb geleerd dat angst er mag zijn en ik heb geleerd hoe ik die kan accepteren en een plek kan geven. Zo wordt mijn leven er niet meer door beheerst."

vastgelopen relatie
"Onze relatie liep vast door wederzijds onbegrip. Wij wilde wel samen verder maar wisten niet goed hoe. De handvatten die we zochten hebben we gevonden bij de relatietherapeut van Psiconsult. Wij zijn op een rustige manier begeleid, met veel praktische tips, met name voor een goede communicatie. Er is nu rust en begrip in onze relatie."

depressie
"Na jarenlang watertrappelend mijn hoofd boven water proberen te houden, begon ik steeds meer weg te zinken in mijn depressie. Via mijn huisarts belandde ik bij Psiconsult. Onder begeleiding van Rene kwam ik weer boven water. Hij gaf mij rust, vertrouwen en handvatten waar ik in het dagelijks leven nog steeds veel baat bij heb. De negatieve, neerwaartse spiraal is omgebogen tot een opwaartse positieve stroom. Dankzij Psiconsult wordt mijn leven elke dag een stukje leuker."